Gamla inlägg

Vi har haft sajten lobstermusic.se online sedan 2002. Under årens lopp har vi med varierande flitighet skrivit ”dagbok” (före innan Blogg var en vedertagen term). På den här sidan presenterar vi alla gamla inlägg för den som tycker att det kan vara skoj med lite old time blues.

Nångång sent 2006 tog vi dock en paus på nåt år med skrivandet p.g.a att vi helt enkelt inte orkade just då. Bättring utlovas här på nya sajten! Håll tillgodo:

Street Rulers, Sundsvall [ 2006-12-11]
Lördag 9/12 var det Kvissleby (strax utanför Sundsvall) och klubben Street Rulers som fick besök av Lobster. En kalasbra spelning i en klubblokal som tidigare varit baptistkyrka (!) Hur flott är inte det? Vi delade scenen med tjejerna i Slaptones (för kvällen utan trum-farsan). Vi började med ett set på ca 1 timme. Sen körde dom 2 set på ca 40 min vardera, till sist avslutade vi och knöt ihop säcken. Spelandet flöt på bra och publiken verkade gilla det vi pysslade med. Slaptones var riktigt bra och dom hade ett jävla ställ trots att dom var trumlösa, riktigt duktiga på att lira var dom! Kul! Tack till klubben för trevligt bemötande och hoppas vi får komma tillbaks och skramla framöver också!
// Lobster

Sixpack MC, Iggesund [ 2006-12-04]
I Lördags bar det av mot Iggesund och lokalen där Sixpack MC huserar. Kanontrevligt ställe med en alldeles lagom scen för vår typ av rock´n´roll. Sist vi anlitades av dom blev vi ju tvungna att bryta p.g.a att Hasse tappade rösten. Denna gången gick det bättre även om det var lite kritiskt även nu…Trumslagaren tampades med magsjuka i familjen och mådde allt annat än bra! Det hade kunnat sluta med en spya över virveln men det gick vägen! (pust!). Det verkar vila nån slags förbannelse över detta. Vi har gjort massor av gigs utan att ha några som helst liknande problem. Jaja, nästa gång Sixpack ringer är det väl basisten som får nån mysko sjukdom eller så! Men vafan! Det är bara att lira och bita ihop, så länge det finns liv finns det hopp! Spelningen gick bra trots allt och vissa stunder var det ett jävla drag framför scenen. Vi kommer gärna tillbaks och lirar igen! Trevlig klubb och schysst folk!
// Lobster

Hertsjögården 40-års fest, Bollnäs [ 2006-10-01]
Helt klart en av de bättre privata fester som vi spelat på! Det var fullt ös direkt från start och vi lirade ett set med raka rör hela tiden. Precis som det ska vara! Efter att vi spelat klart så underhöll Per Persson på festen, med lite mer trubadurfeeling över det hela. Roligt folk och en skittrevlig fest! Lobster tackar för att vi fick komma och förmedla lite skrammelrock till folket!
// Lobster

Mousquet, Söderhamn [ 2006-09-24]
En bra helg på mousquet. Fredagen var lite bättre än Lördagen och publiken var mer med på noterna. Vi hade lite trassligt med ljudet men det ordnade till sig tillslut. Inte mycket att säga om helgen i övrigt. Another weekend at work liksom…
// Lobster

Stenö Havsbad, Sandarne [ 2006-08-27]
Lyskväll med kräftskiva och rock´n´roll i öltält, hur låter det? Hursomhelst så blev det en riktigt trevlig tillställning! Ganska lite folk och lamt från start men eftersom kvällen fortlöpte så strömmade folk till. Under sista set var det riktigt bra drag. Hasse var lycklig över att ha fått tillbaka lite power i gaphalsen igen och sången funkade bra denna gång. Vi lyckades även skruva till ett tillfredsställande ljud (Även om ett par tyskar tyckte att vi störde deras campingliv). Trevlig personal ute på Stenö och gott käk! Vi kommer gärna tillbaks och lirar nästa sommar! Over and out…
// Lobster

Sixpack MC, Hudiksvall [ 2006-08-20]
För första gången sedan vi började så blev vi tyvärr tvungna att ställa in en halv spelning. Hasses hals ballade ur och rösten försvann helt och hållet. Vi trodde in i det sista att vi skulle kunna ro det iland men tvingades inse att det var kört. Vi hann köra 40 min men sedan gick det inte längre. Jobbigt… Tyvärr händer sådant ibland och vi hoppas att arrangören förstod dilemmat. Förhoppningsvis får vi komma tillbaks och visa vad vi går för i ett friskare tillstånd framöver!
// Lobster

Folkets park, Rättvik [ 2006-08-03 ]
Classic car veckan i Rättvik och Lobster fick komma och spela i Folkparken! Ett riktigt höjdar-gig med fullt ös och massor av glada raggare! Helt underbar stämning och en riktig gammal folkparkskänsla. Kan knappast bli bättre! Allt funkade perfekt förutom att spelningen blev i längsta laget för våran repertoar. (vi hade nästan slut på låtar innan det var klart). Tack som fan till alla som röjde och supportade oss. Vi kommer gärna tillbaks nästa år igen!
// Lobster

Ljusnerocken, Ljusne (kustens pärla?) [ 2006-07-23 ]
Ljusnerocken anordnades för artonde(!) året och spelade gjorde diverse band från trakten. Lobster öppnade med en ganska kort men intensiv spelning. Solen sken över bruksparken och det strömmade till bra med folk som satt i gräset på filtar etc. Mysigt värre som vanligt! Kanske inte direkt nån röjjarspelning men de flesta verkade trivas bra och det gjorde vi också. Helt otroligt att detta gratis-arrangemang fortfarande rullar på! Skitkul att se några riktiga rockers från Rockskolan för vuxna också *respect*
// Lobster

Öltält Mousquet, Söderhamn [ 2006-07-21 ]
Eftersom O-ringen går av stapeln i kommunen denna vecka så bjuder krögarna till med lite extra aktiviteter. Mousquet hade satt upp ett öltält utanför krogen och i det skulle vi alltså lira. Världens kanske minsta scen hade dom placerat där ute! Men det fungerade bra ändå och vi tyckte att vi fick till ett schysst sound. Spelningen var verkligen bra och stämningen var på topp både på scenen och på dansgolvet. Hasse var i sitt esse och klättrade på borden och lirade i vild förtvivlan! Bra röjj men utan kaos, helt perfekt! Frågan är om det var en enda person från O-ringen som letat sig in till stan? Tveksamt! Det var mest de gamla vanliga ansiktena som dök upp. Kul som fan var det iallafall och spelandet gick jävligt bra. En klart positiv överraskning blev det med öltältet också.
// Lobster

Bröllopsfest, Söderhamn [ 2006-07-16 ]
Igår var det dags för bröllopsfest igen. Denna gång var det Stefan och Jamina som firade. Ca 90 personer deltog och stämningen var hög. Våran spelning flöt på bra och både Stefan och Jamina var med och gästade under kvällen. Det är verkligen två grymma sångfåglar som hittat varandra! Det enda som var lite jobbigt var att lokalen var väldigt svår att få till något bra ljud i. Vi får hoppas att det inte skramlade allt för mycket…Kanontrevlig fest och ett riktigt glidar-gig! Tack för att vi fick förtroendet att komma och spela! Lycka till i framtiden!
// Lobster

Bröllopsfest, Segersta [ 2006-07-08 ]
Efter att ha slaggat några timmar så rullade vi mot Segersta för att rigga upp våra prylar igen. Den här gången var det Bröllopsfest i en klassisk bygdegård (ni vet halvpanel, jättescen och oftast omöjlig akustik). Fick ändå till ett skapligt ljud även om ett par kanske tyckte det var lite starkt. Spelningen flöt på bra och de flesta verkade nöjda och glada! Det dansades en hel del trots värmen. Mattias Lundh gästade på en låt och han öste på för fulla muggar! Vi önskar brudparet Jakob och Linda lycka till i framtiden och tackar för att vi fick komma och väsnas på festen!
// Lobster

Bajk & Bitch 2006 [ 2006-07-07 ]
Det var en ära för oss att ännu en gång få lira på biker-träffen ”Bajk & Bitch” som anordnas av Baldernaes MC i Bollnäs. Dans & röj från första låten och jävligt trevliga arrangörer, coola bågar…perfekt sommarväder och en fet scen! Vad kan man mer begära? En jävligt skoj spelning! Hoppas att vi ses 2007 igen om inte före.
// Lobster

Mousquet, Söderhamn [ 2006-07-02 ]
Helgspelning på Mousquet. Fredagens gig var ovanligt bra och vi hade ett jävla ställ framför scenen. Det kändes verkligen att alla var med på noterna och spelandet flöt på bra. Hasse utförde några krigsdanser i stridens hetta som slutade med att han fick lämna scenen för att fixa en ny bira till en tjej. Av nån outgrundlig anledning så fick hon den första i knät… Shit happens! Lördagen var lite trögare och det var fruktansvärt varm och kvavt i lokalen. Spelmässigt flöt det på bra men publiken var lite mer svårflörtad och det där lilla extra ville liksom inte infinna sig riktigt. På det hela taget var det en kanonhelg. Sommar, semester och rock´n´roll!!!
// Lobster

Pub Smedjan, Sörfors [ 2006-06-24 ]
Efter en period av slappande så var det dags för hummern att röra på sig igen. Denna gång var det Matfors/Sörfors som var målet. Kändes fint att åka och giga igen efter ett så pass långt uppehåll. Smedjan visade sig vara ett skitmysigt ställe och stämningen var hög trots att Sverige torskade mot Tyskland i fotbollen. Trevlig publik och bra ös! Sir N Engberg tog väl hand om oss och styrde upp ett och annat. Vi kikade även förbi hemma i hans kåk på en java och en trevlig pratstund. För vår del kommer vi gärna tillbaks igen och lirar på Smedjan och det verkade vara ömsesidigt. Ett kanongig! Bilder kommer framöver.
// Lobster

Påsk på Muskan! [ 2006-04-16 ]
Ja då var årets påskhelg avverkad då. Fred och Lörd på Mousquet, S-hamn. Mycket folk som vanligt och bra ös. Vi var kanske lite loja på Lördagen men vad kan man begära av gubbar som är uppe och rockar på nätterna 🙂 Hasse konstaterade ännu en gång att combos är för kvinnor & barn! (when will he ever learn?) Detta resulterade i ett stärkarbyte till Lördagens gig. Nu ska vi försöka att repa in nåt ”hippt” tills nästa gång vi ses! Howdie!
// Lobster

Restaruang Renen [ 2006-02-27 ]
I Lördags drabbade vi Restaurang Renen i Bollnäs. Det var underhållning på 2 plan med Boogart i källaren och Lobster uppe i Restaurangen. Vi hade kvällen till ära laddat upp med förstärkning av Lilian Bokestig på sång. Ävan Jamina Jansson var upp och körde några låtar. Som vanligt så lät det kanon om tjejerna och splandet fungerade också bra. Kalasbra publik som var med på noterna direkt! Det enda missödet var att PA´t  packade ihop en stund men det löste sig snabbt tack o lov. Bilder från giget kommer på fotosidan inom kort. Tack till Christer m personal för trevligt bemötande och gott käk!
// Lobster

Raggarfest! [ 2006-01-30 ]
Första spelningen 2006 gick av stapeln i Lördags (28/1). Platsen var Ferdinand, Söderhamn där Southport cruisers anordnade party. Spelningen blev riktigt lyckad och publiken var med på noterna från första till sista ackordet. Vi i bandet var lite småförkylda och skröpliga men det kompenserades med ett splitternytt trumset och ett par nya guror! Skitkul spelning som vi gärna gör om ifall det blir fler fester i klubben! Bilder från giget finns i fotoalbumet.
// Lobster

Det var ett tag sen… [ 2005-11-27 ]
Nu var det länge sen det skrevs nåt här. Vad har hänt sen sist då? Vi har gjort några gigs, 9 & 10 Sep var vi på Mousquet. Det var en bra helg med mycket folk som öste på framför senen. 17 Sep for vi till Enånger och gjorde ett bejublat framträdande på en 50-års skiva. Det var skitskoj och lite udda, festen var i ett slakteri (!) Bara en sån sak. Vi fick bra respons och det dansades i vild förtvivlan till sent in på natten. 19/11 Var det privatfest i Lingbo. Lasse Vänngård vickade på trummor och han skötte sig utmärkt. Ja, och igår var det som sagt Sisters som vi gästade. Ganska dåligt med folk och seg stämmning. Som tur var hade vi lite nytt låtmaterial att testa så det kändes ganska ok att spela ändå. Vi kommer att fortsätta repa in nytt framöver och sakta men säkert byta ut en del av repertoaren. Formodligen blir det nåt gig till innan Mousquet i Feb-06, vi återkommer om detta! Ha´det!
// Lobster

Fredag 19/8 Strömmingsleken, Söderhamn (med gäster) [ 2005-08-23 ]
Ja vad ska man säga? Fruktansvärt roligt gig! Vi hade lyckats samla ihop en drös med kompisar/musiker från stan som spelade med oss. Lilian, Jamina och Stefan hade valt ut låtar som de ville sjunga. Det blev en hel del låtar som vi aldrig hade spelat förr, och även vissa lite udda grejjer. Allt funkade kanonbra och med Larsa-Rocktool bakom mixern så blev ju även ljudet i en klass för sig! Bra tryck både på och framför scenen…Gästerna var: Lilian Bokestig – Sång, Jamina Jansson – Sång, Stefan Zell – Sång, Pär Forsberg – Hammond & percussion, P-O Larsson – Steelguitar, Akustisk mm, Sven Larsson – Gitarr. Tack för att ni var med och lirade och gjorde giget till en höjdare!
// Lobster

Lördag 13/8 Cruising Statt, Söderhamn [ 2005-08-14 ]
Denna spelning blev bokad väldigt sent. Egentligen skulle vi varit i Alfta den här helgen men p.g.a återbud var vi lediga när cruising-giget dök upp. Vi spelade ju under cruisingen även förra året men då uppe på Östra berget. Vad kan man säga om giget då? Vi körde full sprut ca 1 timme, giget kom igång ganska sent eftersom ”legenderna” spelade på en scen nere på torget och drog ut på tiden. Vi var tvungna att invänta att de blev klara innan vi gick på. Inte fullknökat direkt men rätt ok med folk var det. Larsa från Rocktools skruvade till ett bra ljud åt oss! (igen). Sammanfattningsvis kan väl säga att det knappast var något dåligt gig men inte heller ett av de bästa vi gjort. Coolt som fan med cruising i Söderhamn iallafall! All heder åt arrangörerna för det.
// Lobster

Fred, Lörd 29-30/7 Ölserveringen, Bergvik [ 2005-08-07 ]
Det blev två lyckade spelningar för Lobster på Bergviksmarknaden. Det var första gången vi som band spelade där och det var en trevlig upplevelse. Skön stämning på Fredagen men det var lite lugnare framför scenen då. På Lördagen var det röj från låt 1 till det bittra slutet 🙂 Vi fick t.o.m upp en tjej som agerade go-go brud under hela sista setet! Vi kommer gärna tillbaks till marknaden och lirar! Det verkade som att arrangörerna var väldigt positiva också till oss.
// Lobster

Lördag 16/7 Bröllopsfest, Bollnäs [ 2005-07-16 ]
Efter att ha varit hem och vänt i sängen (kändes det som) så var det dags att packa sig iväg till Bollnäs igen. Zeke & Åsas bröllopsfest skulle få en dos gammelrock. Vi började med att smyga upp våra prylar i tältet precis bakom honnörsbordet. Eftersom det skulle drickas kaffe etc så kunde vi inte koppla upp och göra soundcheck direkt. Det fick bli pizza och mingel/slappande en stund innan vi kunde jobba vidare. När gästerna och brudparet anlände så uppträdde några tjejer och sjöng vackra sånger till pianokomp, det var väldigt fin stämning! Efter att tillslut ha fått ordning på våra prylar och sånt så var det vid 23-tiden dags att dunka igång. Vilket drag! Inte många privata fester har ett sådan röj…Hela gänget  (ca 150 pers) var med från början till slut. Det var ett jävla ställ och det kändes skitbra att spela med en sån uppbackning. Zeke gästade med oss i några Neil Young låtar (han hade en riktigt vass pipa) och senare under kvällen anslöt hela hans band Zee Blint. De körde några låtar. Det var vekligen uppskattat av publiken. Deras bassist var…HELT UNNDERBAR!!! Det går liksom inte att beskriva för er som inte var där och såg! Som alltid på privata fester blev det sent (ellet tidigt kanske man ska säga) innan vi var packade och klara för hemfärd. Jättelyckad fest och en rolig spelning för oss! Vi i bandet önskar lycka till i framtiden till brudparet.
// Lobster

Fredag 15/7 Röde Bonden, Edsbyn [ 2005-07-15 ]
För tredje gången spelade vi på ”Bonden” igen. Det är ett sånt där ställe där man som band känner sig jävligt välkommen och blir väl omhändertagen. Trevlig personal som alltid bjuder på gott käk + en loge med kalla drycker! Spelningen var nog den bästa av de tre vi hittills gjort där. Riktigt bra drag på publiken och de flesta var nog nöjda med att få en dos Lobster-rock i ansiktet. Några grabbar ville höra Black Sabbath men de fick gå hem och lyssna på en skiva istället. Sabbath är inte riktigt vår grej tyvärr 🙂 Mycket folk och varmt som fan i lokalen, underbart!!!
// Lobster

Tisdag 12/7 Stars, Rättvik [ 2005-07-12 ]
Sommarens hittills varmaste dag styrde vi kosan mot Rättvik. Vi spelade i restaurang Stars öltält under parollen ”Tisdagskul i Rättvik”. Efter det sedvanliga riggandet så var vi tvungna att vänta på soundcheck p.g.a ett dansband som spelade på stan och ej ville bli störda. Vi hann med en matbit och pusta ut lite innan vi körde en snabbcheck. Spelningen började inte direkt lysande, stämningen var väldigt dämpad och det kändes som att man borde smyga igång lite lätt sådär. Eftersom rockmusik inte är skapad för att smygas fram så kändes det förjävligt! Efter 3-4 låtar så bestämde vi oss för att ladda på som vanligt och då släppte olustkänslan 🙂 Sen började det flyta på bra. Under andra setet anslöt sig ett gäng från Åtvidaberg och styrde upp röjjet. Då var det bara, för att citera Lippe ”dra ner byxorna och köra” Kanske inte den bästa Lobsterspelningen i historien men absolut inte den sämsta heller. Rättvik är jävligt fint på sommaren och det är alltid kul att åka dit och lira.
// Lobster

Lördag 9/7 Baldernäs MC, Bollnäs [ 2005-07-09 ]
Vi styrde bussen mot Bollnäs för att lira rock på Baldersnäs årliga MC-träff. Dagen var perfekt! Kanonväder, gott käk och några hundra Harley-åkare från hela sverige. Det enda som var lite jobbigt var att vi fick börja lira jävligt sent, men det brukar alltid vara så på sådana här tillställningar. När vi slog an de sista ackorden i Twist and shout så hade gryningen kommit och det hade ljusnat rejält ute. Spelningen flöt på bra utan några missöden. Klockan var nog strax efter 05:00 innan vi fick börja räkna Z:an hemma i våra sängar. Alla var dock överrens om att hela tillställningen hade varit grymt trevlig. Baldersnäs MC har verkligen ett klubbhus med omnejd utöver det vanliga och vi trivdes som fisken i vattnet!
// Lobster

Fredag 8/7 Forsparken, Alfta [ 2005-07-08 ]
Då var det dags igen att göra en spelning med Lilian Bokestig. Kvällen var upplagd så att vi körde ett standard-Lobster set i ca 45 min. Sedan tog vi en paus på 20 min och gick på igen med Lilian bakom micken. Efter över en veckas sol utan minsta spår av regn så började det naturligtvis att ”dra ihop sig” precis lagom till våran soundcheck. Svarta moln tornade upp sig och det kom en rejäl åskskur (nån däruppe gillar oss tydligen inte). Som tur var så var det ett snabbt övergående oväder och innan vi hunnit börja deppa så sken solen för fullt igen! Spelningen funkade jävligt bra och de tveksamheter som funnits Fredagen innan var nu som bortblåsta. Vi fick till ett jävla ställ och Lilian var kanonbra som vanligt! Världsklass!!! En annan sak som tillförde en hel del var att vi hade ett rejält PA och Larsa Larsson (Rocktools) som hjälpte oss att skruva till ett fett ljud. Han gjorde ett mycket bra jobb! Renen-Crille var jävligt nöjd även om det kunde varit mer folk. Vi ska tillbaks till forsparken i Augusti och då är det mässa och garanterat jävligt mycket folk på plats!
// Lobster

Fredag 1/7 Villa Västerport [ 2005-07-01 ]
Tillbaka på Villan igen, denna gången förstärkt av sångerskan Lilian Bokestig från Sundsvall. Vi körde ett set på ca 1 timme & 45 min med många låtar som vi aldrig tidigare spelat. Trots att vi inte hade repat sådär jättemycket innan så fungerade det bra. En och annan liten fadäs blev det såklart, men sånt hör ju till! Lilian är grym på att sjunga och har en scenvana som inte går av för hackor, dessutom älskar hon rock! (kan det bli bättre?) En jävligt rolig spelning blev det och arrangörerna verkade mer än nöjda. Kommande Fredag är det dax igen i Alfta med Lilian, då blir det ÄNNU bättre!!!
// Lobster

Lördag 18/6 30-års fest Kolsta [ 2005-06-18 ]
Efter 5 år på vägarna så återkom Lobster till killen som är orsaken till att vi finns till överhuvudtaget! Henrik Olsson hade år 2000 en pub som kallades ”pub Oxen – Rock & blues” i Söderhamn. Han ville ha ett rockband och övertygade Lippe om att ”sätta ihop nåt”. Resultatet av detta blev Lobster. Skitkul att få äran att spela på hans 30-års skiva! Grymt bra spelning i helt rätt miljö (uppe på logen i en gammal lada). Rolig publik som öste med oss och sjöng allsång så att det dånade över slätten. Lobster säger grattis till födelsedagsbarnen som nu gått in i gubbåldern 🙂 Tack för presenten förresten!
// Lobster

Fredag 17/6 Ljusnefors camping [ 2005-06-17 ]
Vi inledde vår ”sommarturne” i ösregn! Det fullkomligt vräkte ner och vi skulle spela i ett öltält, Fiasko? Näe faktiskt inte! Det klarnade upp och slutade regna lagom till vi gick på scen vid 22:00. Till en början var det ganska lite folk i tältet men inför sista setet var tältet knökat och det dansades på bord & bänkar. Precis som det ska va i Ljusne. Ljusne camping är ett trevligt ställe med hygglig personal och det är alltid kul att komma tillbaks och lira. En bra start på sommaren för oss!
// Lobster

En helg på Mousquet [ 2005-05-22 ]
Efter att ha haft ett uppehåll sedan påsken var det så dags igen! Fredag & Lördag på Mousquet. Fredagens spelning var ingen ”hit” direkt…lite tröttsam stämning och allmänt fel publik för vår repertoar 🙂 En blonderad fotbollskille med akustisk gitarr hade förmodligen fungerat bättre! Tack och lov så var lördan mer lyckad. Klart skönare stämning i lokalen och publik som var med mer på noterna! Allt som allt, en helt ok helg. Som vanligt så hade vi ju stora ambitioner under vårt uppehåll om att vi skulle REPA(!) och utöka vår repertoar bla bla…Nu vart det ju inte så (den här gången heller) Det hela resulterade nog i 2 nya låtar eller nåt sånt! Lobster är en lat orkester som gärna vilar sig i form. Så lär det förbli! Vi ska iallafall köra lite nya låtar på gigen när Lilian medverkar, det kan vi t.o.m lova!!! (he he…) Vi är lite som katten Gustaf: feta, lata och BÄST!
// Lobster

Nytt på Lobster-TV [ 2005-04-15 ]
Nu har vi lagt ut ett par nya videofiler från ett gig i Bollnäs där vi var förband till Remu & Hurriganes. Håll till godo!
// Lobster

Påskhelgen över [ 2005-03-28 ]
Så var även påskhelgen -05 lagd till historien. Som vanligt var det supertrevligt att spela på villan! (börjar nästan bli tjatigt med denna hype…:-) Helt rätt publik och en avslappnad  stämning gjorde att det blev skitskoj att rocka. Nu slipper ni se oss på ett tag iallafall…Vi kommer att ta´t lugnt några veckor framöver och pyssla med annat om helgerna. Vi fortsätter med att uppdatera repertoaren och jobba upp ett sug tills nästa gig! Ha det bra och rocka fett!!!
// Lobster

Ljusnepuben vs Lobster! [ 2005-02-28 ]
I Fredags gästade vi Ljusnepuben och det var mer ”high chapparall” än vanligt! Redan i första set välte ena PA-stapeln och trumsetet for åt alla håll…Vilket inte skulle visa sig vara sista gången under kvällen. Sällan har man skådat en mer berusad och svajjig publik. Våra grejjer for hit och dit och flera gånger var vi tvungna att bryta mitt i en låt. Sådant händer alltid på Ljusnepuben men denna kväll var tamejfan extrem! Ett tag trodde vi att vi var på aphuset i Furuvik och spelade för gorillorna 🙂 Jesus christ bulldozer!!! Vi kommer att ligga lite lågt med gigs nu några veckor p.g.a att vissa medlemmar är upptagna på annat håll. Den tiden kommer vi att använda till att repa in lite nytt material till bandet. Vi har spelat så pass mycket på sistone så vi har inte hunnit med att uppdatera våran repertoar på länge. För er som vill så ses vi på Villan i påsk! Rock on!!!
// Lobster

Succe för ”partyvillan”!!! [ 2005-02-20 ]
Igår rockade vi på Villa Västerport igen. Stället var fullsatt och publiken var kanon! Konceptet var gratis-buffe och fullt ös, vilket gick hem hos Söderhamnarna. En jävligt rolig spelning. Villan är ett kanonställe som förhoppningsvis kommer att bli ett riktigt ”inneställe” så småningom. Tack till alla er som kom och öste med oss! I slutet av Mars är det dags igen… Nästa helg gästar vi den (ö)kända Ljusnepuben. Där ska det frossas räkor och rockas stenhårt!
// Lobster

En öde kväll i Edsbyn… [ 2005-02-13 ]
Fredagens gig i Edsbyn kommer knappast att gå till historien som ett av de bästa gigen vi gjort! Dåligt med folk och avslagen stämning gjorde att det blev vad man brukar kalla öken. Det bästa med kvällen var nog att vi fick god mat 🙂 Annars var det inte mycket positivt att säga. Aldrig mer Edsbyn när det är bortamatch för bandylaget! Nästa helg rockar vi på Villan igen, då blir det andra bullar!!!
// Lobster

Knökat på Mousquet [ 2005-02-07 ]
I Lördags lirade vi på Mousquet igen. Det var en rätt bra kväll med mycket folk och förhållandevis bra stämning i lokalen. Det mesta flöt på bra och det finns väl egentligen inte så mycket att säga om kvällen. Spelningen filmades och det kan tänkas att det kommer upp ett par låtar här på sajten vad det lider. På Fredag åker vi till Edsbyn igen och rockar järnet!
// Lobster

50-års kalas med 100% ROCK! [ 2005-01-23 ]
Igår var det 50-års kalas på flygstaden. Det var en fruktansvärt rolig tillställning med grymt bra drag på publiken! Full rulle från första till sista låten. Då är det ingen konst att vara ett rockband 🙂 Tack för att vi fick äran att komma och föra öväsen på en sådan trevlig skiva! Tack till alla er som dansade med oss hela kvällen. Vi i Lobster säger stort grattis till 50-åringen. Vi ses väl igen när du fyller 60?
// Lobster

Nya datum ramlar in [ 2005-01-16 ]
Vi har ju lite som en tradition att köra gig med gästartister ibland. Till sommaren kommer vi att göra några spelningar med Lilian Bokestig från Sundsvall på sång. Lilian har varit med och gästat Lobster förr och då har det funkat kanonbra! Låtvalet blir kanske lite annorlunda men det handlar fortfarande om 100% rock. Vi kommer att göra 3-4 gigs med Lilian denna sommar. Vi har även blivit bokade till Alfta en helg i Augusti (då som trio). Fler datum är på gång och info kommer så fort det är något spikat! Ha´det!
// Lobster

Lobsterpremiär på Villan! [ 2005-01-09 ]
Då var de första spelningarna 2005 avverkade. Vi spelade Fredag och Lördag på Villa Västerport, Söderhamn. Fredagens gig var öken! Dåligt med folk och allmänt segt. Januari är ju en erkänt dålig månad för krogen, folk är utfestade och panka! Lördagen var bättre och även om det inte var knökat så var det fullt tillräckligt för att det skulle vara skoj att spela. Det var ett jävla ställ ett tag där…Korven, Spång och Sassan våldgästade scenen 🙂 Vi gillade verkligen Villa Västerport och det lär bli fler gigs där framöver, var så säkra! Trevlig miljö och en perfekt lokal att lira pubrock i. Vårt nästa gig blir en privatfest på Dalmässen ute på Flygstaden.
// Lobster

Rock´n´roll i juletid! [ 2004-12-30 ]
Då har vi lagt julhelgen 2004 bakom oss. På juldagen lirade vi på Mousquet i Söderhamn, det blev ett riktigt marathon-gig. Vi började kl 22 och körde till 02 med endast 2 pauser. Lite långt om man ska hålla fullt ös hela tiden! Kvällen flöt på utan missöden och på det hela taget så gjorde vi ett bra gig. Kanske var publiken lite fullare än vanligt men vafan, det var ju juldagen…. På annandagen styrde vi bussen mot Bollnäs och restaurang Renen. Efter lite ompackning av utrustning och diverse annat strul så kom vi iväg lite sent. När vi var framme så visade det sig att vi inte hade någon brådska då restaurangen ej hade några matgäster inbokade. Det var inte knökfullt direkt men de som var där verkade ha skojjigt! På nedre våningen underhöll partybandet Rocktools. Det kom ca 150-200 pers och Renen hade haft Per Persson & Jacob Hellman + Beebop dagen innan så helgen gick nog ihop för deras del (ca 1400 pers på Persson & co) En ny erfarenhet för Lobster var att en karl med mustasch stötte lite på oss…:-) Detta blir det sista inlägget i dagboken 2004. 7-8 Jan -05 debut-gigar vi på den relativt nyöppnade Söderhamnskrogen Villa Västerport. Det är en tuff helg så vi får väl se om det kommer någon och röjjer! Gott nytt år på er!!!
// Lobster

Julfest med 100% ROCK! [ 2004-12-06 ]
Efter 4 års dansbandsmisär fick äntligen Kuriren m.fl uppleva lite rock´n´roll på sin julfest .Vi var allt lite oroliga för att vi skulle skrämma delar av publiken med våran repertoar men det var inga problem alls! Det dansades och svettades mest hela tiden! Vi hade skitkul och spelandet flöt på bra. Det kanske var en och annan som hellre hade flyttat skåp men de flesta verkade vara nöjda med kvällen! Vi i Lobster tackar för att vi fick vara med och hoppas på fler fester framöver! Kvällens stora fråga: När fan kom Hepstars ut med Caddillac? Var det -64 eller -67? Fan vet!
// Lobster

En helg på Tvärtan [ 2004-11-29 ]
I helgen var vi på Tvärtemot i Söderhamn och spelade & sjöng för ölstinna rock´n´rollers! Tvärtan är ju vår favvokrog att spela på i Söderhamn, alltid lika kul att komma tillbaks dit. Helgen flöt på bra och Fredagen var bästa kvällen. På Lördagkvällen lirade Sahara Hotnights på Statt (tvärs över gatan) och man kan lugnt säga att vi hade lite klent med folk! Med sån konkurrans är det inte mycket att säga om det…Vi gjorde iallafall vårt bästa för er som var där. Rock on!
// Lobster

After Bandy [ 2004-11-14 ]
I Fredags gästade vi Röde Bonden i Edsbyn. För första gången i Lobsters historia spelade vi på ett ”after bandy” arrangemang. Mysigt ställe och ett suveränt bemötande från personalen (och god mat) gjorde att vi trivdes som fisken i vattnet. Vissa delar av publiken hade nog laddat lite väl mycket under bandyn kanske…Det blir ju lätt så! Kvällen flöt på bra, det enda som störde var lite missljud från PA´t som antagligen kom från en elpatron till en diskmaskin (det brummade till lite då och då). Edsbyns svar på Michael Bindefeldt, Danne Håkansson styrde upp kvällen och drog oförglömliga anekdoter. Tack till personalen & Danne för all service!
// Lobster

Tjena gullegrisar! [ 2004-11-01 ]
I Lördags spelade vi på ett trippel födelsedagskalas i Norrala. Ovanligt mycket folk för att vara en privatfest och ett jävla röj på publiken! Vi misstänker att nån hade tagit ”ett glas vin till maten”? 🙂 Ingen konst att rocka med ett sådant publikstöd. Pizza-legenden Sassan (vår 4:e medlem) gästade och sjöng några gamla rockstänkare. Vi i bandet gratulerar födelsedagsbarnen och önskar lycka till i framtiden! Härnäst drabbar vi Edsbyn.
// Lobster

Idag öppnar vi lobstermusic.se! [ 2004-10-29 ]
Snoka runt och titta om du hittar något kul här! Vi vill passa på att tacka Anders Åhlund som lagt ner ett otroligt kompetent jobb med att ”hotta” upp vår sajt. Tack som fan! Vi har även lagt upp några nya spel-datum.
// Lobster

Hallå där alla rockers! [ 2004-10-23 ]
Här kommer lite nyheter: Igår var vi i Bollnäs och spelade som förband till den finske rocklegenden Remu Aaltonen! Hur kul som helst! Mycket folk, bra publikstöd trots att vi ”bara” var förband. Att se Remu blev lite av en besvikelse tyvärr. Gubben har gått och blivit gammal Och det märktes tydligt! Sen gjorde de säkert inte ett av sina bästa gigs i Bollnäs heller. Ljudet var dessutom helkasst! Kanske hade man för höga förväntningar?
Hursomhelst så var det jävligt coolt att bara se den gamle räven glida in och dra typ alla svordomar som finns på finska, varje gång han öppnade käften! En upplevelse.
// Lobster[ 2004-10-04 ]
Ljusnepuben…say no more! I fredags var vi där och….det var lite grisigt! :o) Mycket folk och fä, trångt, rökigt och alldeles alldeles underbart! It´s a long way to the top!
// Lobster

Kaos & skrål!

Tjena alla monsterdiggare! [ 2004-09-26 ]
Två gigs avverkade sen förra lilla uppdateringen. På Musquet var det knökat med folk men den där riktigt goa stämningen ville inte infinna sig. I Bollnäs var det taskigt med folk men en jävla skön feeling och bra respons från de som var där, skitkul! Så kan det vara ibland, hellre 50 entusiaster i lokalen än 500 fulla dönickar som bara står och glor… På Fredag gästar vi The one and only ”Ljusnepuben” igen. Där kan vad som helst hända! Det lär bli en minnesvärd kväll i rockens tecken :o) Vi håller på att ladda inför Remu & Hurriganes-giget i Bollnäs för fullt. Då kommer Lobster att vara förstärkt av Pelle F på Hammond och 100% laddade! There´s gonna be some rockin!!! Shake it baby!
// Lobster

Ja jävlar… [ 2004-09-16 ]
Nu ska det ut och rockas igen! Till helgen gästar vi Musquet i Söderhamn och nästa drar vi till Bollnäs (då förstärkt av Pelle F på Hammond). Vi rullar på som vanligt och fler spelningar ramlar in. Det var jävligt trevligt i Växbo också bör tilläggas. Hasse slapp få käften intryckt också den här gången… Tur att det finns kravallstaket ute i vilda västern :o) Keep-a-knockin!
// Lobster

Host, host! Snörvel! [ 2004-08-28 ]
Det var ett Lobster som var lite sjukare än vanligt (!) som rockade igår! Allt funkade dock kalasbra och det var en fruktansvärt trevlig stämmning. Vi säger än en gång grattis tiil Gun som fyllde 50! Nästa helg drabbar vi Växbo och då har vi förhoppningsvis frisknat till från förkylningar och sån skit. Treo-hälsningar…
// Lobster

Så kan det gå… [ 2004-08-18 ]
Cruising-giget blev lite av en besvikelse. Själva spelandet gick ganska ok men den stora publiken uteblev, nåja det är så ibland. Vi har en hel del foton från sommarens spelningar som kommer att läggas ut på sidan snart. På Fredag ska det rockas igen!
// Lobster

Grymt sa grisen! [ 2004-08-03 ]
Nu har vi hämtat oss från helgens bravader. Fredagens spelning på Ljusnepuben var en jäsig upplevelse. Det var ett tag sen vi var där senast (2 år eller nåt) men det var lika speciellt som alltid :o) Frågan är bara vad fan det var som luktade???…hmm… I Lördags var vi till Ickholmen utanför Rättvik och lirade i en gammal kvarn. Häftigt och annorlunda ställe! Helstekt gris var fan i mej en höjdare!!! Vi hade även en gästartist vid namn Vicky som sjöng och lirade munspel med oss under kvällen. Det svängde på bra!!! En spelning på Musquet är bokad den 18:e Sep. Nu ska vi i Lobster leta fram skinnvästarna, fixa frillorna med brylcreme och ladda inför Cruisingen den 14:e. Wrrroooooooooooooooom!!! Raggarhälsningar!
// Lobster

Ett par nya gigs bokade! [ 2004-07-27 ]
Vi har blivit bokade till Ljusnepuben nu på Fredag (30/7) och till Växbo 4:e September. Trevligt, trevligt!

Hej på er, gullegrisar! [ 2004-07-19 ]
Det var ett tag sen vi skrev något här nu… Vi har varit ute och rockat en hel del på sistone och det är ju alltid trevligt! Det var jävligt skoj att få komma till Rättvik och visa var skåpet skulle stå också :o) Lobster öppnade Ljusnerocken 2004 i Lördags och man kan verkligen säga att allt var på topp! Finaste dagen på hela sommaren hittills och alla band gjorde bra ifrån sig. Kanon! En till spelning i Rättvik är bokad 31/7, sen är det cruisingen på Östra berget som gäller. Man kan lugnt påstå att vi längtar tills 22:a Oktober i Bollnäs. Det kommer nog bli en rockkväll att minnas…Hoppas att Remu still going strong! Han är ju trots allt lite äldre nu :o) Alla som gillar Hurriganes borde surfa in på: www.hurriganes.etta.nu Där finns allt om de finska kungarna! Chuck Berry for prez!
// Lobster

Cruising i Söderhamn! [ 2004-06-28 ]
Lobster har blivit bokade till Östra Berget i Söderhamn i Augusti. Det blir klassisk raggar-cruising under dagen och party på kvällen. Rockfolket lirar också samma afton! Yeah baby! Vi har blivit bokade som förband till Hurriganes i Bollnäs. Det tycker vi är trevligt! Hyvvä!!!
// Lobster

Summertime blues! [ 2004-06-02 ]
Jaha ja, då var det sommartider igen då. Vi har legat lite lågt ett tag p.g.a att vi varit upptagna med annat en period. Nu är vi dock igång igen och tuffar på som vanligt. Vi har satt lite nya speldatum i sommar och känner att det ska bli skoj att rocka röven av er igen. I Iördags var det fyrtal i 40-åringar på folkan i Ljusne och det var skitskoj att få spela. Mycket folk och hög stämning! Vi tackar för oss och säger grattis till damerna som kommit in i medelåldern 😉 Dyk upp på våra gigs eller bli fyrkantig
// Lobster

En spelning till bokad. [ 2004-03-25 ]
Vi har blivit bokade för en spelning i Gävle den 1:a April. (förhoppningsvis inget skämt) Annars ligger vi lågt nu p.g.a att medlemmarna är lite upptagna på annat håll. Framåt Maj så kommer det förmodligen att bli lite fler gigs inbokade, då kör vi hårt igen! Hoppas vi ses framöver!!!
// Lobster

Hojt, hojt! musiclovers! [ 2004-02-16 ]
Det har gått en dryg månad sen vi skrev nåt här och vi har hunnit med fem gigs sen sist. Först var det Tvärtan som vi terrade en helg i slutet av Januari, sen var vi till Ö-vik och rockade loss ett par dagar. Helt underbart att få åka norrut och ösa lite. Vi fick lära oss ett nytt uttryck däruppe som vi diggade skarpt: Tomas Ledin – man vill bare grin! :o) Supertrevlig personal på Parken! I Lördags fyllde Stefan Andersson 40 bast och vi rockade loss på hans partaj på Ferdinand, skoj som fan. Grattis gammelgubbe från oss ”ungdomar” i bandet… Nu blir det lugnt några veckor men som vanligt så är det några gigs på g framöver. Mer info kommer så fort nåt är spikat!  Ha det gött allesammans!
// Lobster

Yeah baby! [ 2004-01-06 ]
Då var även gårdagens gig avverkat.  Vår första spelning 2004 gick över alla förväntningar. Vi trodde att alla var utfestade och trötta efter alla helger men där hade vi fel. Det var väl inget publikrekord men väl en hel drös med rock-sugna pilsnergubbar! Tvärtemot är lätt stans bästa ölstuga. En liten merit för oss är att vi, enligt personalen är det enda band som spelat så att glasen i baren krossats!!! Det är precis så det ska va! 2004 blir ett bra hummer-år, that´s a fact! Tacksomfan
// Lobster

Jaha ja, då var det nytt år igen! [ 2004-01-01 ]
Vi fick en hastig bokning på trettondagen på Tvärtemot och sen bär det av till Ö-vik en sväng i början av Februari. Skoj! Spelningarna på Dino, juldagen och annandagen var jävligt grymma. Speciellt annandagen var en riktig skräll! Vilket jävla röj! helt otroligt!!! Hasse avslutade den kvällen med att rasa in i trummorna så att cymbalerna flög! Det är precis så det ska va… Gott nytt år på er alla! Stay tuned for more news! Rock´n´roll-hälsningar
// Lobster

Ny-premiär på Tvärtemot! [ 2003-12-8 ]
Yeah! Premiärhelgen på pub Tvärtemot är nu avklarad. Det blev två dagar med ett jäkla ös och fullständigt knökat i lokalerna! För första gången på Tvärtan så fick man bevittna en stage-dive (?) från PA-högtalaren… Mr Unosson överträffade sig själv där :o) Helt underbart att Stans bästa ölstuga åter har slagit upp sina portar för oss törstläppar. Tack till er som köpte vår platta och visade uppskattning genom vilda krigsdanser :o) Bilder från Lördagen finns att beskåda. Har även lagt ut lite bilder från tidigare bataljer på Blue Heaven i Okt.
// Lobster

Nu är skivan klar! [ 2003-12-02 ]
Vi har nu sammanställt en platta med 11 av de låtar som vi brukar lira ute. Den kommer att finnas till salu på våra spelningar eller så kan du beställa den här via hemsidan. Maila oss isåfall! Priset är 40 spänn!
// Lobster

Några nya spelningar [ 2003-11-20 ]
Vi har bokat in några nya spelningar och vi håller även som bäst på att sammanställa en platta med låtar som vi brukar spela. Den kommer att innehålla 10-12 låtar och vi hade tänkt att kränga den för ca 40:- Beträffande uppdatering här på sidan med bilder, ljudfiler etc så finns material men inte tid… Nåja, det ska väl bli av det med nångång. Hoppas vi ses på nypremiären på Tvärtan! Rocknrollallnite
// Lobster

Kunde blivit dyrt… [2003-10-22 ]
Helgens bravader på Blue Heaven är över och Lobster rockade loss stenhårt! Fredagen var lite kass p.g.a att det var lite folk men lirandet flöt på bra iallafall. Lördagens gig var lite mer välbesökt! På väg till den spelningen så glömdes bagageluckan på bussen öppen, vilket fick till följd att en svindyr Gibson-gitarr fick sig en luftfärd och landade på vägen. Tack o lov så kom en räddande ängel och såg den innan nån bil hann krossa den! Gitarren klarade sig undan helt oskadd!!! Hasse kör tydligen med Nokian-däck och måste därför söka spänning på annat håll…:o) Visessnartigen-hälsningar
// Lobster

Ny gästbok! [ 2003-10-16 ]
Vi har bytt gästbok p.g.a att de som hostade den förra plötsligt ville ha betalt för sina tjänster! Värdelöst att bara plocka bort grejjorna och kräva betalt… Nu fick vi iallafall tag i en bättre GB på kuppen så det skadar väl inte. Till helgen rockar vi på Blue Heaven och vi hoppas att det blir en bra helg med mycket rock´n´roll och ös! Be there or be square!!!
// Lobster

Studiosession i Marmaskogen. [ 2003-09-22 ]
Lobster har varit in och gjort en skandalomsusad studiosession i helgen! Fem klassiska stycken har etsats in på tape. Allt satt som en smäck enligt säkra källor. Den mystiske mannen ”Pluggh” är dock på skäliga grunder misstänkt för att ha orsakat stopp i ett underdimensionerat avloppsrör… Just nu inväntas svar från DNA-analysen för att fastställa om ”Pluggh” är skyldig eller ej. Förhör med den misstänkte har hållits och vissa medgivanden har gjorts. Mannen hävdar dock: -Det var fan inte mitt fel. Ljud och bilder kommer att läggas upp här på sidan inom en snar framtid. Keep on rockín!!!
// Lobster

Höstmörkret smyger sig på. [ 2003-09-01 ]
Nu är det höst igen och hummern har överlevt alla kräftskivor… Inget är bokat för tillfället och vi vilar oss i form inför framtida bataljer.
// Lobster

The special forces… [ 2003-08-10 ]
Vi i Lobster vill tacka Stefan, Lilian, Sven och Pelle för att ni var med och gjorde spelningen på berget till en riktig höjdare! Tack som fan! Kul att det kom så pass mycket folk också. Vi kommer att lägga ut lite bilder från giget här inom en inte allt för avlägsen framtid. Nu tänkte vi vila oss i form några veckor och har inga nya spelningar inplanerade i Augusti, men till hösten kör vi hårt igen. Heavymetal-hälsningar
// Lobster

Förstärkt version av Lobster! [ 2003-07-29 ]
Lobster kommer att få förstärkning av några ytterst kompetenta musiker Fre 8 Aug. Låtmaterialet blir låtar från vår vanliga repertoar men även ett gäng för kvällen nya låtar. Förstärkningen består av:

  • Sven Larsson – Gitarr
  • Lilian Bokestig – Sång
  • Stefan Zell – Sång
  • Per Forsberg – Hammond

Vi kommer att spela vid ölserveringen på Östra berget både före och efter Magnus Lindbergs uppträdande. Hoppas vi ses där!!!
// Lobster

Östra Berget. [ 2003-07-18 ]
Giget 8/8 blir uppe på Östra Berget. Även Magnus Lindberg spelar samma kväll.
// Lobster

Saltvatten, mygg och rock´n´roll! [ 2003-07-14 ]
Då var även helgens gigs avverkade och det blev ett par riktigt trevliga tillställningar. Även förra helgens spelning på Blue Heaven gick ganska bra trots att det var lite folk. Några goda vänner dök upp och gjorde kvällen riktigt skoj. Bylund gästade med otroligt vacker (!) körsång! Ljusne Camping var en trevlig erfarenhet, bra med folk och lite ”vilda western” feeling som sig bör när man spelar i Ljusne! Det starkaste minnet från i Fredags är en något överförfriskad dam som körde nåt slags kombinerat stripp/dans nummer mitt under en låt. Det slutade med att hon hoppade upp på ett bord som rasade med ett brak :o) Lördagens bröllops-gig var jävligt lyckat men det var ett hårt jobb att frakta ut backline + PA-anläggning via två båtar ut i skärgården. Själva giget var på en brygga som gungade bra nog när folk hoppade omkring och dansade. Det enda som störde oss var myggen men man är ju van vid bushen!!! Vi i Lobster tackar John & Jenny och önskar lycka till i framtiden! Myggbettsomsvidergyllenetider
// Lobster

Ny spelning bokad. [ 2003-07-03 ]
Vi har blivit bokade till Ljusneforscamping i Ljusne (!) 11 Juli. Rock´n´roll!
// Lobster

Hör upp boys & girls! [ 2003-06-25 ]
Spelningen 4 Juli flyttas till Blue Heaven beroende på allt strul med tillstånd på berget. Ert favvoband no#1 är bokade till innegården igen 17 Juli p.g.a att vi var så groteskt bra sist vi framförde vår fantastiska show där :o) Hoppas att vi ses där eller nån annanstans! Ha en skön semester och en lat sommar! Summertimeblueshälsningar
// Lobster

Från kustfronten lite nytt [ 2003-06-17 ]
Giget i Fredags på Innegården gick som på räls. Mycket folk (ca 300 inbetalande) och hyggligt ös både från scenen och publiken. Vad som händer härnäst på gig-fronten är lite beroende på hur det går med tillstånden uppe på Östra berget, mer om detta snart! Hemsidan har fått sig ett litet ansiktslyft och nya bilder är utlagda från i Fredags. Vi har även roddat ihop en liten sida med  info/bilder för tidningar m.fl som vill ha material. Nu är det snart midsommar och vi vill uppmana er att ta det lungt med nubben… Vi hörs och ses snart igen!!! RolloverBeethoven
// Lobster

Inställd spelning [ 2003-06-05 ]
Spelningen på skolavslutningen, Östra berget är tyvärr inställd p.g.a att arrangören ej har fått klart med utskänknings-tillståndet. Det går ju inte att spela rock för en publik som sitter och suger på en glass… Sveriges byråkrati är fantastisk! Vi ses på innegården Statt 13/6 istället. Onykter som vanligt!!!
// Lobster

Kära dagbok… [ 2003-06-03 ]
Lobster gjorde en styv insats i Fredags. Vi rockade fram till gryningen i Delsbo och det var inte utan att man kände sig lite sliten dagen efter! Tur vi är vältränade och har bra kondition i denna orkester :o) Vi har även lagt upp några nya bilder. Tack till arrangörerna på Motorgården och till publiken för att vi fick plåga er hela natten! Vi hoppas på ett återseende snart igen. Allyouneedislove…
// Lobster

I sista minuten… [ 2003-05-27 ]
Lobster har på kort varsel blivit bokade till Motorgården i Delsbo! Fine fish!
// Lobster

Ny spelning bokad. [ 2003-05-19 ]
Lobster har blivit bokade till skolavslutningen på Östra berget. Vi ska underhålla alla törstläppar i öl-serveringen. På stora scenen kör gänget från Fame Factory m.fl.
// Lobster

Hallå rock-skallar! [ 2003-05-05 ]
Då var helgens bravader överstökade! Skönt att lårbenen höll och att så pass många dök upp på Dino och skränade/tjoade med oss. Alltid lika skoj att bränna av nån gammal rocklåt när man har bra stöd från publiken! Rockaroundtheclock
// Lobster

Jodåsåatt… [ 2003-04-28 ] Några nya gig-datum är nu spikade. Vår eminente bassist har ordning på sina fingrar igen efter en liten skada i armen. Nu är han taggad som en brunstig älg efter en tids rehabilitering hemma i soffhörnan! Det är det dax att damma av instrumenten, spotta i nävarna och rocka nö-fett! Seeyoulateralligator
// Lobster

Hallå, hallå! [ 2003-04-14 ]
Inte mycket nytt att rapportera från oss men vi ska försöka få ut lite nya bilder här inom kort. Vi har repat in lite nytt material och även flyttat in i ett eget högkvarter sedan sist. Lippe har haft lite problem med en gammal krigsskada men är mycket bättre redan. Det ser ut att bli en bra gig-sommar, datum på g! Snart rockar vi på Dino!!! Rockenrollhälsningar
// Lobster

Då var det dags igen… [ 2003-03-24 ]
Att skriva några rader här på sidan. Några nya spelningar är bokade inför den stundande sommaren och fler datum kommer. Solen skiner och det suger i rock-tarmen! Kunde varit sämre om man säger så… Puss & kram
// Lobster

Howdie folks! [ 2003-02-15 ]
Det kommer att bli lite lugnare på live-fronten under några veckor framöver. Detta beror på att vi vill passa på att uppdatera repertoaren samt att medlemmarna är upptagna på annat håll ett tag framöver. Det blir dock bara under några veckor i Mars/April som det är tyst från oss. Vi hoppas på mycket gigs framöver så ni behöver inte vara lugna!!! Vi kommer att åka till Ö-vik i början av April och fler gigs är på gång längre fram.
// Lobster

Maraton-rock! [ 2003-01-26 ]
Skärsåpubliken tog nästan knäcken på Lobster! Jag tror nog aldrig att vi har lirat så pass länge under en kväll som på Albertina. Det var jävligt trevligt och bra drag så då orkar man ju men vi blir nog tvungna att repa in fler låtar ifall det skulle bli nån mer Skärså-sväng! Vi tackar för en mycket trevlig kväll! Nu är siktet inställt på 8 Feb och vi har även planer på att repa in lite nytt material. I början av April bär det nog norrut till Ö-vik.
// Lobster

Spelning 40-års kalas. [ 2003-01-11 ]
Lör 8:e Feb är inbokad för privatfest.

Spelning på Dino! [ 2003-01-07 ]
Vi har boka in Lör 18:e Jan på Dino.

Tjugohundratre! [ 2003-01-02 ]
Jahaja! då var det nytt år då… Vi hoppas att det blir ett bra hummer-år och att vi får komma ut och lufta instrumenten mycket! Några datum är på gång men vi återkommer till detta när det är spikat & klart.
// Lobster

Ho ho ho! [ 2002-12-26 ]
Nu är julen över och tomten kom i år också… Spelningen på Blue Heaven igår gick skitbra och Pelle skötte sig utmärkt bakom orgeln fastän han knappt hade spelat vissa av låtarna alls :o) Det var bra med folk och varmt som fan, synd bara att man var tvungen att stå ut med det vidriga påfundet disco efteråt! Tacka vet jag rock´n´roll!!! God fortsättning!
// Lobster

Spelningar & sånt… [ 2002-12-16 ]
Spelning på Restaurang Albertina i Skärså är inbokad Lörd 25:e Jan. Juldagsspelningen på Blue Heaven går av stapeln som planerat trots benbrott.
// Lobster

Dåliga nyheter! [ 2002-12-09 ]
P.g.a olycksfall så har spelningen 20:e Dec ställts in. Vår eminente bassist har brutit benet och ligger i skrivandets stund kvar på sjukhuset och har ont som fan!!! Eftersom det krävs en del repande och sånt för att kunna genomföra ett gig med gästartister så blir vi tyvärr tvungna att ställa in. Vi siktar dock på att kunna genomföra juldagsspelningen på Blue Heaven som planerat men med en sittande bassist med benet i gips. Huruvida vi kommer att genomföra ett nytt gästartist-gig framöver istället är oklart. Just nu känns det ganska långt borta… Den som lever får se!
// Lobster

Hallå rockers! [ 2002-12-05 ]
Har lagt in några nya bilder att flukta på.

Sådärja! [ 2002-12-02 ]
Då var helgens spelningar gjorda utan större missöden. Det var helt ok även om Lördagens spelning kanske inte var den mest publiktäta som vi gjort. Nu laddar vi för fullt inför nästa spelning som äger rum 20:e Dec på Blue Heaven. Det kommer att bli hur bra som helst törs jag lova! Underbart att få förstärkning av en knippe begåvade musiker. Ni som gillar rock & blues, boka in 20:e Dec! Be there or be square
// Lobster

Nya mp3-låtar! [ 2002-11-18 ]
Nu har vi lagt upp några låtar från Allhelgona-helgens spelningar på Tvärtan. Kan även meddela att tryckfelsnisse har varit framme igen, vi spelar INTE på O´Learys nu till helgen. Det är 29 & 30 Nov som gäller! En annan liten nyhet här på sidan är att vi fixat ett nyhetsarkiv. Där kan man läsa ”gamla” nyheter.
// Lobster

Juldagsspelning på Blue Heaven! [ 2002-11-15 ]
Lobster fortsätter på sitt korståg för att frälsa Söderhamnarna med blues & rock genom att lira på Blue Heaven även på juldagen. Då förstärkt av Per Forsberg på Hammond.
// Lobster

Två gigs på O´Learys [ 2002-11-13 ] Lobster är för första gången inbokade på O´Learys i Söderhamn, 29 & 30 Nov. Kom dit och spisa lite gammelrock!!! Vi kan även meddela att halloween-gigen på Tvärtemot spelades in och nån låt från den helgen kommer snart att läggas upp här.
// Lobster

Nytt datum på Blue Heaven. [ 2002-11-06 ] Nu har vi spikat 20:e Dec för att köra giget med gästartister på Blue Heaven. Det blir nåt liknande som förra gången men vi kommer att repa in lite nya låtar och någon ny gäst lär dyka upp. Mer info om detta kommer upp här på sidan när det börjar dra ihop sig. Boka in 20:e Dec!
// Lobster

Öronen ringer och ryggen värker… [ 2002-11-03 ]
Då var även Allhelgona-helgens spelningar avverkade. Det var skitkul och mycket folk båda dagarna. Tack till alla fyllhundar som kom och partajade med oss i helgen! Cheers!!!
// Lobster