Om oss

100% ROCK!

Lobster är ett coverband från Söderhamn som spelar klassisk rock. Medlemmarna är säkra på en sak. Var man än befinner sig i livet så finns det alltid utrymme för bra rock´n´roll. Lobster är kompromisslösa när det gäller musik. Det enda som gäller är att leverera hårt drivande, energisk och traditionell rock´n´roll utan att bry sig om vad som är ”up to date” eller trendigt.

Allt som Lobster strävar efter är att ge publiken en ”rakt-in-i-märgen-ryckande” känsla genom svettig och hederlig rock´n´roll, framförd av tre gentlemen som vet hur det skall göras. Du kommer att känna igen de flesta låtarna i repertoaren och samtidigt häpna av hur det typiska lobstersoundet för upp låtarna till rätt nivå. Man skulle kunna säga att det är en mix av svensk småstadsångvält och genuin spelglädje när det framförs.

Bandets syfte, mål och ambition är att försäkra sig om att publiken mår så bra som det bara är möjligt genom rock´n´roll med energi! Lobster spelade ihop för första gången i Maj 2000, sedan dess har det hunnit bli ett stort antal framträdanden på motorgårdar, pubar, MC-klubbar, Cruising, privatfester, after beach, after-ski m.m. Det hela började som en kul grej men har med tiden utvecklats till ett betydligt mer seriöst band som spelar live några gånger i månaden. Nyckeln är rak och okomplicerad rock´n´roll av bästa märke.

Lobster spelar låtar av t.ex. Rolling Stones, John Fogerty, Chuck Berry, Kiss, ZZ top, The Clash, AC/DC, Slade, Shocking Blue och Elvis m.fl. En tumregel är att det ska vara sådant som medlemmarna själva gillar och att det ska kunna sorteras in under fliken rock. En och annan blues brukar också rivas av om tillfället kräver.

 Bandet består av:

  • Hasse Spennare – Sång och gitarr
  • Magnus Eriksson – Sång och trummor
  • Conny Payne – Sång och bas

Tidigare medlemmar – Per Lindström (Bas 2000-2008) Sven Larsson – gitarr (2008/2009)

Det viktigaste av allt är att publiken dras med och har roligt, och att medlemmarna själva trivs med musiken som de framför. Hittills har responsen varit mycket god från de som sett bandet uppträda och även från arrangörer som de haft att göra med. Lobster är inget av alla dessa coverband som spelar allt ifrån hårdrock till raplåtar och Disco etc. Det finns det andra som gör mycket bättre. Riktig rock handlar inte om hur många toner ett solo innehåller eller hur många ackord man kan klämma in. Men går det att stå på händer och spela solo med tänderna då börjar vi snacka! 3 ackord och ett hårt sväng ska det vara!